Изтощена коса?  Как да съживим косата си в няколко лесни стъпки.

Изтощена коса? Как да съживим косата си в няколко лесни стъпки.

24 февруари 2022
  • Сподели:

КАК ДА РАЗПОЗНАЯ УВРЕДЕНАТА КОСА?

ЗА ВНИМАТЕЛНОТО ОКО УВРЕДЕНАТА КОСА ВЕДНАГА СЕ РАЗПОЗНАВА ВЪЗ ОСНОВА НА НЯКОИ ПАРАМЕТРИ, КОИТО СЪЩО СА ОЧЕВИДНИ НА ДОПИР.

ИЗТОЩЕНА КОСА: ПЪРВИЯТ КРИТЕРИЙ, ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАГУБАТА НА ЛЪСКАВ ВЪНШЕН ВИД НАСТЪПВА СЛЕД ЧЕСТО ИЗМИВАНЕ ИЛИ С ТВЪРДЕ АГРЕСИВНИ ШАМПОАНИ. ОСВЕН ТОВА СМОГЪТ И ЗАТВОРЕНИТЕ СРЕДИ, ОТОПЛЕНИЕТО И КЛИМАТИЗАЦИЯТА МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ ДЕХИДРАТАЦИЯ.

ТЪНКА КОСА: НАПРЕДВАНЕТО НА ВЪЗРАСТТА И ПРОДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ХИМИЧЕСКИ ОБРАБОТКИ ДОПРИНАСЯТ ЗА ОТСЛАБВАНЕТО НА СТРУКТУРАТА НА КОСМЕНАТА ЛУКОВИЦА, КОЕТО ВОДИ ДО ТЪНКА КОСА С МАЛЪК ОБЕМ.

СУХА КОСА: АКО МИКРОЦИРКУЛАЦИЯТА Е ЗАБАВЕНА, ТЯ НЕ МОЖЕ ЕФЕКТИВНО ДА ПОДХРАНИ ПЕРИФЕРНИТЕ КОЖНИ ПРИДАТЪЦИ, КАТО НАПРИМЕР КОСАТА, КОЯТО СЛЕДОВАТЕЛНО ИЗГЛЕЖДА ДЕХИДРАТИРАНА.

ЧУПЛИВА КОСА: В ТОЗИ СЛУЧАЙ ЧЕТКАТА ГОВОРИ ИСТИНАТА. ЗДРАВАТА КОСА ОБИКНОВЕНО Е ПОДСКАЧАЩА И НЕ СЕ ЧУПИ ЛЕСНО. АКО ПРИ ВСЯКО РАЗРЕСВАНЕ НА КОСАТА ОСТАНЕ ЗНАЧИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО ВЪРХУ ЧЕТКАТА, КОСАТА Е ОТСЛАБЕНА.

цъфтящи КРАИЩА: ТОВА е ПЪРВИЯТ СИМПТОМ НА КОСАТА, УВРЕДЕНА ОТ СЕШОАР ИЛИ ПРЕСА, ТЪЙ КАТО ПРЕКОМЕРНАТА ТОПЛИНА РАЗКЪСВА ВЛАКНАТА НА КОСАТА.

 

КАК ДА РАЗПОЗНАЯ ЗДРАВА КОСА?

БЛЯСЪКЪТ НА КОСАТА Е ОТЛИЧЕН ИНДИКАТОР, ДОРИ И В СЛУЧАЙ НА БОЯДИСАНА КОСА. АКО КОРЕНА  Е ЗДРАВ, ЦВЕТЪТ СЕ ЗАДЪРЖА ПО-ДЪЛГО И НЕ Е МАТОВ ИЛИ ИЗБЛЕДНЯЛ, СТИГА ДА СЕ ТРЕТИРА СЪС СПЕЦИФИЧНИ ПРОДУКТИ КАТО ШАМПОАН ЗА БОЯДИСАНА КОСА И ДА НЕ СЕ МИЕ ТВЪРДЕ ЧЕСТО ИЛИ С ПРЕКАЛЕНО ГОРЕЩА ВОДА.

 

НАЙ-ДОБРИТЕ СРЕДСТВА ЗА УВРЕДЕНА КОСА

ПРЕВЕНЦИЯТА СЪС СИГУРНОСТ ПРАВИ МНОГО. ТАКА ЧЕ, ПРИЕМАНЕТО НА ТЕЗИ ДОБРИ ПРАКТИКИ ПОМАГА ДА ЗАЩИТИТЕ КОСАТА СИ:

- ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЕШОАРА НА БЕЗОПАСНО РАЗСТОЯНИЕ И С ТОПЪЛ ВЪЗДУХ.

- СРЕШЕТЕ КОСАТА СИ, КОГАТО Е ЛЕКО СУХА, ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ НАКЪСВАНЕ, ЗАЩОТО ВОДАТА Я ПРАВИ УЯЗВИМА.

- КОГАТО ИЗПОЛЗВАТЕ ПРЕСА ЗА ИЗПРАВЯН: ВНИМАВАЙТЕ ДА ГИ ПРИЛАГАТЕ ВЪРХУ МНОГО СУХА КОСА, БЕЗ ДА ЗАБРАВЯТЕ ТОПЛИННИЯ ПРОТЕКТОР: ДВЕ МЕРКИ, КОИТО ПРЕДПАЗВАТ ОТ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ, КАТО СЪЩЕВРЕМЕННО ЗАПАЗВАТ ПЛЮСА НА БЕЗУПРЕЧНИЯ СТИЛ.

В ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ СПАЗВАНЕТО НА ПРАВИЛНИТЕ РУТИННИ ЖЕСТОВЕ ЗА КОСА, Е НЕОБХОДИМО ДА ПРИЛАГАТЕ ПРАВИЛНИТЕ ПРОДУКТИ. В СЛУЧАЙ НА УВРЕДЕНА КОСА, НАЛОЖИТЕЛНО Е ДА СЕ ВЪРНЕТЕ КЪМ ПОДХРАНВАНЕ И ОВЛАЖНЯВАНЕ, СЛЕДОВАТЕЛНО ПРОДУКТИ НА БАЗАТА НА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА НАПРИМЕР МОГАТ ДА ПОМОГНАТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БАЛАНСА НА ДЕХИДРАТАЦИЯТА.