Нощна грижа? Ползите за кожата

Нощна грижа? Ползите за кожата

6 декември 2023
  • Сподели:
Дневна грижа, нощна грижа: изгубихте ли се? Чудите се защо не използвате дневния си крем като нощна грижа? Не се паникьосвайте, ние ви разказваме всичко за разликите между тях и ползите от нощната грижа за кожата.
 
ДНЕВНА ГРИЖА, НОЩНА ГРИЖА, КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ?
 
Дневни кремове
Дневните кремове са създадени преди всичко, за да помогнат на кожата да се защити от всички външни агресии (замърсяване, ултравиолетови лъчи, прах и т.н.) и по този начин да предотвратят преждевременното стареене, сухота или дори раздразнение на кожата.
 
Независимо дали става въпрос за грижа за суха или мазна кожа, грижа против бръчки или грижа за сияние, обикновено има защитни и антиоксидантни активни съставки, които помагат за укрепване на кожната бариера и борбата срещу свободните радикали. Но преди всичко, всички те имат овлажняващо действие за поддържане на оптимално ниво на хидратация в сърцето на епидермиса. Защитена и добре хидратирана, кожата е по-малко податлива на леко стягане и усещане за дискомфорт. Тя е по-сияйна и пълна с жизненост!
 
Както вече сте разбрали, дневната грижа е по-подходяща за нашия дневен ритъм. Трудно е да се направим без! Освен това допринася за по-доброто задържане на грима и пдпомага сияйността на тена.
 
Нощни кремове
Нощният крем обикновено ще осигури по-интензивна хидратация и грижа, за да успокои кожата.
 
Но също така ще помогне за възстановяване от разрдазненията, причинени през деня, ще детоксикира от всички натрупани нечистотии и ще осигури всички хранителни вещества, от които се нуждае кожата, за да презареди. Това е основен ритуа.
 
ЗАЩО И КАК КОЖАТА НИ НАСЪРЧАВА РЕГЕНЕРАЦИЯТА СИ ПРЕЗ НОЩТА?
За разлика от деня, кожата е много по-малко подложена на външни агресии и се радва на повече спокойствие. И тъй като тялото е добре отпуснато: механизмите на регенерация и възстановяване следователно се ускоряват точно в този момент: през нощта.
 
Увеличава се деленето на клетките. Според едно проучване този процес достига своя връх в 1 часа сутринта. Всъщност стволовите клетки на епидермиса са в състояние да се саморегенерират и да се размножават до безкрайност.
Те се разделят на две и някои се издигат до повърхността на кожата и след това изчезват, образувайки по този начин роговия слой. Ето защо някои нощни кремове често съдържат активни съставки като плодови киселини или гликолова и салицилова киселина, които ще ексфолират повърхностния слой на кожата, за да улеснят регенерацията на клетките, давайки път на нова, гладка и сияйна кожа. .
 
Освен това нощта е и периодът, благоприятен за активиране на микроциркулацията, за да се осигури необходимата енергия за обновяване на клетките. Добрият сън помага на кожата да се регенерира. Следователно липсата на сън възпрепятства процеса на обновяване на клетките. Спазването на вашия биологичен ритъм и нуждата ви от часове сън е толкова важно за нашето благополучие, колкото и за нашата кожа.
 
ЗАЩО Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НОЩЕН КРЕМ?
Нощната грижа често е по-богата. По-гладка и по-питателна текстура е идеално подходяща за нощната активност на епидермиса. Нощната грижа също е по-концентрирана върху възстановяващите и регенериращи активни съставки за оптимална ефективност по време на най-активната фаза на регенерация на клетките, оставяйки кожата по-мека, добре подхранена и възстановена рано сутрин.
 
Ако искате да постигнете оптимален резултат, тогава е по-добре да адаптирате рутината си, като използвате нощен крем.
 
Кога да прилагаме нощна грижа?
Нощна грижа се прилага след премахване на грима и почистване на кожата. Тази стъпка е важна и вечер, защото ще премахне замърсяванията и агресорите от кожата, като грим например, и ще остави кожата да диша. Освен това, знаете ли как да премахнете грима си?
 
Чиста кожа, обновяването на клетките ще може да работи по-лесно.
След тази важна стъпка можете да нанесете предсерум и серум, които ще ви помогнат да увеличите ефективността на вашата нощна грижа.
 
КАКВА НОЩНА ГРИЖА ДА ИЗБЕРЕМ?
Нощният обновяващ пилинг крем е специално създаден, за да подпомогне регенерацията и възстановяването на кожата вечер след нощ.
 
Идеални за кожа с липса на блясък, белязана с бръчки и фини линии и обездвижена, нейното двойно обновяващо действие ексфолира кожата на повърхността, за да премахне мъртвите клетки и да я изглади.
 
Обогатени със салицилова киселина, която има ексфолиращи и успокояващи свойства и освобождава горните слоеве на епидермиса от замърсявания и мъртви клетки. Кожата е по-гладка, стегната и тонизирана.