Работа със #сешоар: как работи сешоарът?

Работа със #сешоар: как работи сешоарът?

26 март 2022
  • Сподели:

Сешоарът е изобретен във Франция от фризьора Александър Годефруа в края на деветнадесети век и сега е част от нашето ежедневие. Питали ли сте се как работи сешоарът и защо двигателят му е толкова важен? Разберете, като прочетете тази статия заедно с някои съвети за най-добрите модели на Parlux.
Сешоарът е изобретен в края на деветнадесети век във Франция от фризьора Александър Годефруа. Очевидно действието на този примитивен сешоар е много по-различно от това на днешните сешоари: това беше нещо като капачка, свързана с тръбата на комина на печка.

За да може да се намери патентът за сешоар, реализиран от американския изобретател Габриел Казанджиан, е необходимо да се направи исторически скок до 1911 г. В този случай инструментът представя електрически нагревателен елемент, който генерира въздушен поток, работещ ръчно чрез манивела.

И накрая, през 20-те години на миналия век на пазара се появяват първите напълно електрически сешоари. Те бяха вдъхновени от прахосмукачките, генериращи отработен въздух, но тези ранни модели бяха обемисти и тежки.

 

Иновацията на Parlux в работата на сешоара.
Една от най-големите иновации в света на професионалната красота беше радикалната промяна в строителните материали на сешоара. Всъщност през 1977 г. Parlux представи своя сешоар Parlux Superturbo 1500, първият сешоар в света, изработен от пластмаса, много по-лек и безопасен материал. Постига се такъв консенсус, че работата на сешоара и неговите размери се усъвършенстват и подобряват, до степен, че дават началото на сешоарите, които познаваме днес и които са ценени в целия свят.
 

 

 
Но как работи сешоарът?
Операционната система на сешоара е доста проста и се основава на три основни основни компонента:

мотора
Фенът
съпротивата
Когато сешоарът е свързан към електрическия контакт и е включен, електричеството стартира двигателя, вентилатора и съпротивлението (ако горещият въздух е активиран)
 
 
ДВИГАТЕЛЯТ Е КЛЮЧЪТ ЗА РАБОТАТА НА СЕШОРА
Работата на сешоара зависи от електрически двигател, генериращ горещ или студен въздушен поток, който е от съществено значение за изсушаване на косата. Този мотор задвижва вентилатор, който поема въздуха и го премества. Мощността на сешоара обикновено варира между 700 и 2500 вата.

Двигателят влияе върху количеството и скоростта на въздуха, което в технически план се нарича въздушен поток.

Правилният баланс между мощност и въздушен поток са елементите, които отличават професионалния сешоар от домашния.

 

Модели Parlux и тяхната работа
Както беше обяснено по-горе, за правилното функциониране на сешоара, двигателят е основен и при избора на нов модел сешоар е въпрос, който трябва да се прецени сериозно. Най-добрите сешоари съчетават мощността на двигателя с много ниска консумация на енергия и технология с отрицателни йони и керамика, които помагат за изсушаване на косата по много бърз начин, елиминирайки статичното електричество и не ги изсушава.

Ето няколко примера

 
Ергономичен и технологичен, Parlux Alyon е резултат от над 40 години опит в индустрията на аксесоарите за коса. Той предлага най-добрата работа някога по отношение на леки, дълъг живот, лесни за използване възможности и очевидно най-добри резултати.

Мотор K-ADVANCE Plus – по-дълъг живот и мощност
Нова устойчивост на променлива геометрия
Много леки компоненти
Air Ionizer Technology®
HFS система, вътрешна система за улавяне на космите
Антизагряващо предно тяло
Мощност 2250 вата
Въздушен поток 84 84 m3/h
Живот от 3000 часа
 

 

PARLUX ADVANCE
Новият K-ADVANCE® мотор на модела Parlux Advance гарантира превъзходни характеристики, базирани на много повече мощност и дълъг живот на инструмента:

Йонна и керамична технология
Преден корпус против нагряване
Много леки компоненти
Мощност 2.200 вата
Въздушен поток 83 m3/h
Живот от 2500 часа
 

PARLUX 3200 PLUS
Работата на този сешоар е подобрена, за да се получи по-висока мощност и нова концепция за аспирация. В допълнение, Parlux 3200 Plus е лек, лесен за използване и прави изсушаването на косата по-добро изживяване благодарение на по-големия въздушен поток

Много леки компоненти
Мощност 1.900 вата
Въздушен поток 71 m3/h
Живот 2000 часа