Серия Woman Definition - за майки от всички възрасти

Серия Woman Definition - за майки от всички възрасти

24 септември 2022
  • Сподели:

Жената е като цвете...

„И цветето цъфти независимо дали е наполовина, три четвърти или напълно развито“ – Анна Рас Менет

 

Биологичният цикъл на живота на жената се състои от няколко етапа, придружени от физиологични промени, характерни за всеки етап. Момичетата стават жени, създават семейства, за да се насладят на бременността и майчинството. С течение на времето жените навлизат в менопаузата.

 

Майчинството е една от най-важните роли в живота на жената. Голямо предизвикателство, отговорност и безгранично щастие. Първоначалният период на родителството на жената се характеризира с много трудности и тежести – забременяване, раждане, чести симптоми на „бейби блус”, понякога следродилна депресия, които са предвестник на по-нататъшни предизвикателства на майчинството. Въпреки това всеки нов етап от живота е уникален за нас.

 

Женствеността и нейните разновидности се определят и зависят от нивата на хормоните на младостта – естрогените. Нивото на естрогените достига своя максимум на възраст 25-29 години при жените, след което постепенно намалява, на 50 години нивото е по-ниско с 50%, а в периода след менопаузата спада драстично.

 

Естрогени – хормони на младостта и радостта
Ролята на естрогените по време на юношеството се състои в растежа на маточния мускул, фалопиевите тръби и определянето на външните признаци на зрялост. Те определят разпределението на телесните мазнини, което в крайна сметка оформя фигурата. Естрогените също са отговорни за женското либидо и са важни за регулирането на емоционалното състояние. Според проучвания жените се чувстват най-интелигентни, когато нивата на естроген са най-високи по време на менструалния цикъл.

 

Известно е, че естрогените играят основна роля в метаболизма на костната тъкан. Те участват в процеса на костообразуване и поради това техният дефицит се отразява в по-бързо разрушаване на костите и води до остеопороза. По-честите фрактури в постменопаузалния период са пример за тази връзка, като виновни са по-ниските нива на естроген в тялото.

 

Естрогените са „пазачи” за поддържане на младежки вид. Резултатите от множество изследвания потвърждават, че те влияят върху нивото на колаген и еластин, регулират дебелината на кожата и нейната васкуларизация, предотвратяват дегенеративни промени в кожните протеини, поддържат правилното ниво на хидратация и стимулират обновяването на клетките. Освен това действат като естествен антиоксидант, предпазвайки кожата от оксидативен стрес и възпалителни процеси.

 

Драстично намаляване на хормоните на младостта се наблюдава по време на менопаузата, предшествана от преходен период. Първите симптоми често се появяват много по-рано, дори 10 години (средно 5-6 години) преди менопаузата. Средно настъпва около 51-годишна възраст, обикновено на възраст между 42 и 58 години. В 10-15% от случаите настъпва преждевременно, т.е. преди 40-годишна възраст, въпреки че трябва да се подчертае, че начинът на живот, миналото или настоящите заболявания могат да повлияят на преждевременното настъпване на менопаузата.

 

Затова е важно да осъзнаете и да информирате клиентите си, че хормоналните промени са тих и коварен „крадец на младостта“. Хормоналното стареене не е тясно свързано с хронологичното стареене. Нежеланите и първоначално незабележими промени настъпват дълбоко в тялото и засягат физиологията на кожата. По този начин забавянето на този процес и фитохормоналното възстановяване отнема време. Фитохормоните действат индивидуално и трябва да се използват редовно и системно в продължение на минимум няколко седмици.

 

Тайната за запазване на младия вид
Грижейки се за естествената красота на жената, базирайки се на най-новите изследвания, ARKANA създаде линията Woman Definition – за жени, които се грижат за здравето си. Холистичният подход към нуждите на кожата ни позволява да предефинираме женската красота и да подкрепяме жените по време на хормонални промени и да възстановим младежкия вид и баланса на кожата. Като част от тазгодишната награда BEAUTY FORUM AWARD 2022, серията Woman Definition беше отличена с основната награда в категорията BEAUTY PRO – като най-добра професионална процедура.

 

WOMAN DEFINITION от ARKANA е предназначен да поддържа женската хармония. Това е дермостетична, фитохормонална добавка за женската кожа. Посветена е както на превенцията на хормоналното стареене на кожата, така и на активното подмладяване на кожата с вече видими симптоми на менопауза, както и на грижата за много зряла кожа. Перфектен е за майки от всички възрасти – забавя ендогенните процеси на стареене, свързани със спад в нивата на естроген.

По време на използването има уникална синергия на активни съставки и масаж. Това е не само празник за кожата, но и за сетивата. Ефектите се виждат и усещат веднага след терапията, кожата е отпусната, мека и просветлена, а мускулите на лицето и шията са устойчиви на стрес. Редовните процедури и допълването на кожата с фитохормони в комбинация с ендомасаж ще ви помогнат да постигнете усещането за още по-еластична и стегната кожа.


Ролята на съвременната козметология е да се бори с всички ефекти на стареенето, както преди, по време, така и след това: Цялата серия може да разгледате тук